Adoptere hund fra Svalbard

Vi samarbeider med lokale aktører om omplassering av
pensjonerte sledehunder. Gi en hund et godt liv.

Gi et godt hjem til en

SVALBARDHUND

Adopsjonsprosessen er enkel og til stor hjelp for hundegårdene. Ikke alle hunder passer inn i et hundespann, men passer veldig godt i et trygt hjem. Hundene som blir valgt er barnevennlige, vant til å håndteres og rolige familiehunder, som etter endt karriere ønsker roligere omgivelser. Under den første tiden sammen med et nytt familiemedlem er det viktig å planlegge nøye slik at familien og hunden får en fin start. Hjemme alene-trening er noe som alltid, uavhengig av hva hunden er vant til, skal tas gradvis. Å fokusere på å skape et trygt hjemmemiljø med menneskene som bor der er vesentlig for at alle skal trives og hundegårdene velger ut familier de anser som kyndige dyreeiere.

adoptere hund fra svalbard greendog
adoptere sledehund fra svalbard greendog

FASTPRIS på klargjøring

av hund for nedreise inkl. helsesjekk, bur og papirer

Har du fått eller skal få en liten valp i hus? Da bør du vurdere en valpesjekk. Dette inkluderer generell helsesjekk inkludert tannsjekk, vaksine, ormekur og fôrprøve. Du får også veiledning om hundehold, fôr og vaksinasjonsprogram.

adoptere pensjonert slede hund fra longyearbyen

Praktisk informasjon

Det er mange instanser som skal koordineres ved adopsjon av hund til fastlandet. Først og fremst må hunden være rabiesvaksinert. 30 dager etter vaksinasjon, skal det foretas en blodprøve hvor hunden må i 90 dagers karantene. Hvis ikke hunden har gyldig pass, må ha den ha godkjente papirer fra Mattilsynet. Hele denne prosessen ordnes av oss. Hunden må også hentes av eier for å unngå komplikasjoner. Derfor er det viktig å bruke god tid på adopsjonsprosessen og ikke bestille flybilletter før alt er avklart med hundegård, veterinær og Mattilsynet. 

Foto: Daniel Stilling Germer

Viktig å tenke på

når du skal adoptere din første hund

Å adoptere en hund bør være en veloverveid og planlagt avgjørelse. Vi søker trygge, stabile hjem, der hundene får tilgodesett sine behov og gis uendelig med kjærlighet. Hundegårdene gjør sine egne undersøkelser i forbindelse med valg av familie og andre kvalifikasjoner for adopsjon. Vi anbefaler alle, uavhengig av erfaring å gå på kurs med sitt nye familiemedlem.

Foto: Daniel Stilling Germer

svalbard dyresykehus dyrlege i longyearbyen

Alltid -20% hos veterinær

for alle omplasserte hunder fra Green Dog

Vi har gleden av å tilby alle omplasserte hunder fra Green Dog -20% på alle
polikliniske behandlinger hos Svalbard Dyresykehus, samt en rekke varer fra Non-Stop og Morene Produkter.

longyearbyen dyreklinikk

vi kjenner longyearbyen

og vi brenner for lokalsamfunnet og dyrene

Vi har tett kontakt med Basecamp for adopsjon av sledehund fra Svalbard til fastlandet. Ta kontakt etter avtale med hundegård for mer informasjon om transport av hund fra Svalbard.

omplasserte hunder

omplasserte hunder

Les andres historier om adopsjon fra Green Dog

adoptere hund fra hundegård

Da Andrea flyttet til oss

Å få Andrea inn i familien vår har vært og er, en stor glede og et utrolig godt selskap og ikke minst en fantastisk turkompis, forteller Beate.

adoptere hund fra svalbard greendog

Fantastiske Lotte

Eirik og kona hadde aldri ønsket seg hund, men etter møte med hundene hos Green Dog ble de begge forelsket og valgte å hente Lotte til fastlandet.

adoptere hund fra svalbard greendog

Delta & Ritter

Ingrid hadde aldri trodd det skulle være så givende med hund og etter to adopsjoner fra Green Dog tviler hun på at de vil velge andre måter å skaffe seg hund på senere.

Trygg adopsjon av hund

Vi er opptatt av at eierskifte ved omplassering/adopsjon skal være en trygg og god prosess for både ny eier, hund og hundegård. Derfor skal vi være et solid kommunikasjonspunkt mellom partene slik at hundens beste blir ivaretatt.

Snakk med oss om prosessen

Vi er her for å svare på dine spørsmål og hjelpe deg i prosessen ved omplassering av hund.